Home » Onroerend goed » Varkens » Veendam

Vleesvarkensbedrijf Veendam

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN:

Het bedrijf is vrij gelegen in het landelijk gebied van Veendam en is gelegen op een perceel van ca. 1.83 ha. Het bedrijf heeft een capaciteit van 4.860 vleesvarkens in twee stallen. Er is recent een nieuwe vergunning verleend voor het houden van 6.720 vleesvarkens. Hierdoor is er een unieke mogelijkheid ontstaan om binnen de provincie Groningen uit te breiden. Het bedrijf ligt in een akkerbouwgebied waardoor er betere mogelijkheden zijn om de mest af te zeten. Het onroerend goed voldoet aan de eisen met betrekking tot dierwelzijn en biedt qua inrichting optimale mogelijkheden om een technisch goed resultaat te kunnen behalen.

LOCATIE:

Het bedrijf is gelegen op circa 10 minuten van de plaats Veendam, dat beschikt over diverse basisvoorzieningen zoals basisscholen, winkels en sportverenigingen.

BESTEMMINGSPLAN:

Het bedrijf is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Veendam”. De bestemming is agrarisch met functie-aanduiding “intensieve veehouderij”.

VERGUNNINGEN:

Op 4 mei 2017 is er door de gemeente Veendam een omgevingsvergunning verleend voor het houden van 6.720 vleesvarkens, waarvan 3.840 vleesvarkens met RAV code D.3.2.13 en 2.880 vleesvarkens met RAV code D.3.2.8 met een maximale NH3 van 9.120 kg. In december 2015 is er een melding gedaan in het kader van de NB vergunning.

De bestaande stallen kunnen aan de achterzijde uitgebreid worden met ca. 4.200 m2. De uitbreiding biedt ruimte aan 2.880 vleesvarkens en bestaat uit een emissie-arm systeem. De goot- en nokhoogte zijn gelijk aan de huidige bedrijfsbebouwing.

Op de plaats van de uitbreiding staan momenteel twee mestbassins met een inhoud van    2.500 m3 en 5.500 m3.

In de nieuwe vergunde situatie is er ruimte voor het houden van 6.720 vleesvarkens op basis van een leefruimte van 1 m2 per dier.

PRODUCTIERECHTEN:

Varkenseenheden zijn over te nemen.

OMSCHRIJVING STAL 1 EN STAL 2:

Bouwjaar: 1998

Capaciteit: 4.860 vleesvarkens

Afmeting: 97 m x 28 m

Vloeren: betonnen vloer met roosters, voorzien van spoelgoten (emissie-arm schuine put systeem)

Gevels: gemetselde spouwmuren geïsoleerd met glaswol.

Constructie: stalen spanten

Dak: geperforeerd stalen damwandplafond geïsoleerd met twee lagen glaswol. Het plafond is tevens voorzien van een nylon spandeken over de gordingen. Het dak is bedekt met damwand golfplaten.

Luchtinlaat: voor- en achtergevelventilatie

Luchtuitlaat: 2 x 14 nokventilatoren in combinatie met onderafzuiging

Voervoorziening: restloos brijvoersysteem (Fancom) bestaande uit 3 afzonderlijke circuits. Aanwezige hamermolen voor vermalen van eigen graan. 2 mengers/wegers tegelijk indoseren en uitdoseren.

Klimaatsysteem: Fancom

Voorin de stal bevinden zich de kantine, keuken en hygiënesluis.

OMSCHRIJVING VOERKEUKEN:

De voerkeuken bevindt zich aan de voorzijde van de stallen. Hier bevinden zich 10 gestorte betonnen bunkers van 48 m3. 1 menger betongestort, ca. 20 m3 inhoud, ten behoeve van los gestorte grondstoffen. In de voerkeuken vindt vermenging plaats, dan komt het voer via buizen terecht in de stallen.

OMSCHRIJVING MESTBASSINS:

De locatie beschikt momenteel over twee mestbassins (foliebassins). Het meest westelijk gelegen bassin heeft inclusief dijk een omvang van ca. 1.800 m2 (60 m x 30 m) en een inhoud van ca. 2.500 m3. Het meest oostelijk gelegen bassin heeft een omvang van ca. 2.800 m2 (70 m x 40 m) en een inhoud van ca. 5.500 m3

DIVERSEN:

- erfverharding asfalt

- 5 krachtvoersilo’s, 2 graansilo’s

- voer- en ventilatie-alarm

- dieselolietank 1.200 liter

- noodstroomaggregaat 150 kVA

OMSCHRIJVING WOONHUIS:

Het woonhuis (bouwjaar 1998) heeft gevels van gemetselde, geïsoleerde spouwmuren, betonnen vloeren, thermopane beglazing en verwarming door middel van cv. Het woonhuis is voorzien van vloerverwarming. Het dak is met dakpannen gedekt en geïsoleerd met isolerende dakplaten. De boeien zijn van kunststof/trespa. Windveren van red ceder.

Indeling begane grond:

Bijkeuken – berging – hal/wc – woonkamer – keuken

Indeling verdieping:

Overloop – 3 slaapkamers – badkamer met douche

VRAAGPRIJS:

Op aanvraag 

BTW:

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting.

 

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Maarten Otten
Maarten Otten Makelaar / Register-taxateur
Arend Otten Agro B.V.