Home » Onroerend goed » Pluimvee » Aldeboarn

Opfokmoederdierenbedrijf Aldeboarn

Download brochure Contact opnemen Poppenhuzen 6
8495 ND Aldeboarn

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN:

Het betreft hier een mooi, vrij gelegen opfokmoederdierenbedrijf in het landelijk gebied van Aldeboarn. Het bedrijf is gelegen in een pluimvee-arm gebied en beschikt over een netto staloppervlakte van 3.330 m2. Op dit moment biedt het bedrijf plaats aan 28.000 opfokmoederdieren en 3.000 opfokhanen. Het onroerend goed bestaat uit een woonhuis met deelruimte en twee stallen. De deelruimte is ingericht als hanenhuisvesting. De stallen zijn met de nodige aanpassingen om te bouwen naar huisvesting voor vleeskuikens. Binnen het huidige bestemmingsplan is het mogelijk om een nieuwe stal te realiseren met een afmeting van 17,5 m x 70 m met een capaciteit van ca. 10.000 opfokmoederdieren.

LOCATIE:

Het bedrijf is gelegen nabij Aldeboarn, een rustig, karakteristiek dorp met eigen voorzieningen zoals een tweetal basisscholen, een supermarkt en een goede busverbinding naar Akkrum, met treinverbindingen naar Leeuwarden en Heerenveen. Deze plaatsen zijn ook goed bereikbaar met de auto in ca. 15 minuten (Heerenveen) en 20 minuten (Leeuwarden).

BESTEMMINGSPLAN:

Het bedrijf is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied 2008”van de gemeente Boarnsterhim. De bestemming is “agrarisch”.

VERGUNNINGEN:

Door de gemeente Boarnsterhim is een omgevingsvergunning verleend voor het houden van 42.600 ouderdieren van vleeskuikens in opfok met RAV-code E.3.100, 25 geiten C.1 en 10 opfokgeiten C.2.

Er is een milieuvergunning aanwezig voor de uitbreiding van een stal met een afmeting van  36 m x 15 m met een werktuigenberging, omdat destijds het bestemmingsplan geen grotere uitbreiding toe stond.

Inmiddels is het bestemmingsplan vernieuwd vanwege gemeentelijke fusies (harmonisatie) en is een nieuw bestemmingsplan gepubliceerd (Heerenveen) wat de bouw van een stal van 17,5 m x 70 m toestaat.

In de NB vergunning is de beoogde stal van 17,5 m x 70 m vastgelegd en vergund. Op basis van deze uitgangspunten is het mogelijk om hiervoor ook een milieuvergunning aan te vragen.

PRODUCTIERECHTEN:

Door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn 7.000 pluimvee-eenheden geregistreerd.

OMSCHRIJVING STAL 1 EN 2:

Bouwjaar: jaren ‘70

Afmeting: 70 m x 22 m en 75 m x 20 m

Vloeren: gevlinderde betonvloeren

Gevels: gasbetonblokken met isolatie en damwand

Constructie: gelijmde houten spanten

Dak: asbesthoudende golfplaten geïsoleerd met dupanel en pur

Luchtinlaat: ventielen

Luchtuitlaat: nok- en lengteventilatie

Verwarming: heaters

Voersysteem: voerkettingsysteem

Drinksysteem: drinktorens en drinknippels

Computer: Hotraco Orion

OMSCHRIJVING HANENHUISVESTING:

Het achterhuis is ingericht als huisvesting voor hanen. Op dit moment biedt deze ruimte plaats aan 3.000 hanen. Deze stal beschikt over gevlinderde betonvloeren, gevels van gemetselde spouwmuren en een constructie van houten spanten. Het dak is geïsoleerd en bedekt met asbesthoudende golfplaten. De voervoorziening in deze stal geschiedt door middel van een voerkettingsysteem. Ventilatie door middel van inlaatventielen en nokventilatie. De stal is toegankelijk via de achterzijde waar zich een hygiënesluis bevindt.

OVERIGE BIJZONDERHEDEN:       

- erfverharding door middel van beton

- kadaverkoeling aanwezig

- spoelwateropslag in kelder: 12 m3

- spoelwateropslag in tanks: 120 m3

- 9 voersilo’s met een totale opslagcapaciteit van 96 ton

- zelf startend noodaggregaat (50 kVA)

- drijfmestkelder 50 m3

- op het erf bevindt zich een separate kantineruimte

 

OMSCHRIJVING WOONHUIS:

Het karakteristieke woonhuis beschikt over deels houten, deels betonnen vloeren, gemetselde spouwmuren en een met pannen bedekte kap. Het woonhuis is voorzien van kunststof kozijnen.

De indeling van het woonhuis is als volgt:

Begane grond: hal – woonkamer – keuken – hal – slaapkamer –

badkamer – kantoor – toilet - bijkeuken

Verdieping: 2 slaapkamers

 

VRAAGPRIJS:

Op aanvraag

 

 

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Arend Otten
Arend Otten Makelaar / Taxateur
Arend Otten Agro B.V.