Home » Onroerend goed » Pluimvee » De wilp

Moederdierenbedrijf De Wilp

Prijs op aanvraag

Download brochure Contact opnemen Dijkswijk 9
9367 VD De Wilp

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN

Op het bedrijf worden moederdieren gehuisvest voor vleeskuikens met een totale netto staloppervlakte van ±4.500 m². In de stallen worden momenteel 32.000 moederdieren gehuisvest. 

Het aangeboden onroerend goed bestaat uit:

- Agrarisch erf

- Twee pluimveestallen 

- Een agrarische bedrijfswoning met erf en ondergrond

- Bijgebouwen 

- Zonnepanelen in eigendom

- Landbouwgrond 

Het geheel wordt aangeboden op 3.95.57 ha.

Daarnaast worden er 38.000 pluimveerechten aangeboden (Concentratiegebied Overig)

Voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met Maarten Otten op 06-55946301

SITUERING

Het onroerend is redelijk vrij gelegen in het landelijk gebied van de Wilp (provincie Groningen), een dorp tussen Drachten en Marum, op korte afstand van de grens Groningen/Friesland. Het gebied kenmerkt zich door een mix van diverse agrarische bedrijven en burgerwoningen. Het erf is goed bereikbaar vanaf de openbare weg via een verharde oprit.

OMSCHRIJVING ONROEREND GOED

PLUIMVEESTALLEN

Capaciteit: 32.000 moederdieren

Bouwjaar: 1998 / 2006

Afmeting 

1: ±106 m x 22,5 m (gebouwd in 1998, verlengd in 2006

2: ±114 m x 22,5 m (gebouwd in 1998, verlengd in 2006) 

Vloeren: Beton

Gevels: Gedeeltelijk gemetselde gevels en gedeeltelijk geïsoleerde prefab betonelementen

Constructie: Stalen spanten

Dak: Asbestvrije golfplaten geïsoleerd met dupanel 

Ventilatie: Luchtinlaat via ventielen, luchtuitlaat via eindgevelventilatoren met stofkap

Inrichting: 1 stal is ingericht met hardhouten beunen, 1 stal is ingericht met kunststof beunen. Jansen wegrolnesten.

Klimaatcomputer: Hotraco

Toelichting: Beide stallen zijn evenwijdig, naast elkaar gebouwd en met elkaar verbonden via een tussenruimte dat fungeert als eierverzamel- en verwerkingsruimte, ingericht met een Prinzen inpakker en Easytech stapelaar en geconditioneerde eierbewaring. Op de stallen zijn  zonnepanelen (280.000 kWh, 2019) aanwezig voor zowel eigen gebruik als teruglevering op het net. Hiervoor wordt een SDE subsidie verkregen. 

BIJGEBOUWEN

Schuur 1 (2016), afmeting 20 m x 14 m, opgetrokken vanuit prefab betonelementen, een constructie van stalen spanten gedekt met asbestvrije golfplaten, voorzien van een betonnen vloer. In gebruik als schapenstal. 

Schuur 2 (bj onbekend), afmeting 25 m x 10, opgetrokken vanuit gevels van damwand, een constructie van stalen spanten gedekt met asbestvrije golfplaten. Voorzien van een betonnen vloer. In gebruik als schapenstal. 

Open kapschuur (jaren ’90, verlengd omstreeks 2013), afmeting 20 m x 8 m, opgetrokken gedeeltelijk gemetselde gevels/hout en gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen. 

WOONHUIS/BOERDERIJ

Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1930 en in 2006 geheel gemoderniseerd en gerenoveerd waarbij er o.a. een nieuw dak geplaatst is, nieuwe gevels zijn aangebracht en er inpandig diverse aanpassingen en vernieuwingen hebben plaatsgevonden. In 2020 is er in de aanbouw een woongedeelte gerealiseerd met een afmeting van 18 m x 9 m. Bouwaard: gemetselde spouwmuren, betonnen vloeren op de begane grond en houten vloeren op de verdieping en zolder, een met pannen/dakpanplaten gedekte, geïsoleerde kap. Verwarming door middel van een gasgestookte CV met radiatoren i.c.m. vloerverwarming. Indeling: grote berging, bijkeuken, woonkeuken, woonkamer, badkamer, toilet, wasgelegenheid, hal, toilet, kantoor, deelruimte. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers. Aanbouw: hal, berging/kantoor, woonkeuken/woonkamer, washok, douche, toilet, twee slaapkamers. 

ROERENDE ZAKEN

Wij bieden enkel de onroerende zaken aan met inbegrip van vaste aard- en nagelvaste inventaris die benodigd is voor de dagelijkse uitoefening van het pluimveebedrijf zoals voerautomaten, drinksystemen, verlichting- ventilatie en eierbanden.  Pluimvee, vervoersmiddelen, gereedschappen en ander rollend materieel zijn geen onderdeel van hetgeen aangeboden.

BTW 

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting. 

VRAAGPRIJS

Op aanvraag

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Maarten Otten
Maarten Otten Makelaar / Register-taxateur
Arend Otten Agro B.V.