Home » Onroerend goed » Melkvee » Lutjegast

Melkveebedrijf Lutjegast

Prijs op aanvraag

Contact opnemen Abel Tasmanweg 4
9866 TC Lutjegast

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN:

Fraai gelegen, compleet melkveebedrijf met een moderne ligboxenstal (2012) op een huiskavel van 36.60.85 ha en twee veldkavels van 5.27.35 ha, totaal groot  41.88.20 ha. Een gedeelte van de grond (5.98.60 ha) is in erfpacht. Het geheel is going-concern over te nemen.

SITUERING:

Het melkveebedrijf is gelegen in het landelijke gebied van Lutjegast, een open dorp in het westelijk gedeelte van Groningen. In de nabij gelegen plaats Grootegast zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals supermarkten en basisscholen. De grotere plaatsen Groningen en Drachten liggen slechts op 30 autominuten afstand.

BESTEMMINGSPLAN:

Het bedrijf is gelegen in het bestemmingsplan ´Buitengebied Grootegast ´. De bestemming is agrarisch.

VERGUNNINGEN:

Er is een milieuvergunning en NB vergunning verleend voor het houden van 115 stuks melkvee (A.1.100) en 70 stuks vrouwelijk jongvee (A3.100) met een totale NH3 van 1803 kg.


LIGBOXENSTAL:

- Bouwjaar:  2012
- Afmeting: Ca. 60 m x 21 m
- Vloeren: roostervloeren
- Gevels: Prefab betonelementen met grindmotief, windbreekgaas met gordijnen
- Constructie: Gegalvaniseerde spanten
- Dak: Geïsoleerde sandwichplaten
- Bouwaard: Een moderne, efficiënte stal uit het bouwjaar 2012, heeft een afmeting van ca. 60 m x 21 m en is opgetrokken vanuit gevels van prefab betonelementen. De constructie bestaat uit gegalvaniseerde stalen spanten, bedekt met geïsoleerde sandwichplaten. De stal is volledig onderkelderd en heeft een totale mestopslagcapaciteit van ca. 2.300 m2.
- Inrichting: De stal heeft een 0+3 indeling en is voorzien van een ruime voer-gang van ca. 5 meter breed, zelfsluitende voerhekken en een licht-straat van ca. 1,5 m breed. Door de aanwezigheid van windbreek-gaas met rolgordijnen biedt het voldoende ventilatiemogelijkheden.  De stal is ingericht met 101 verhoogde ligboxen met zwevende boxafscheidingen, voorzien zijn van rubberen matten met folie. Twee krachtvoerstations (DeLaval). Drinkwatervoorziening via leidingwater. Waterkelder voor schoonspuiten aanwezig (hemelwater ± 50 m3)
- Melkstal: Aan de voorzijde van de stal bevindt zich een DeLaval 2x8 zij-aan-zij melkstal (2012) met automatische afname, melkmeters en koeherkenning. De put is ruim opgezet en kan eenvoudig uitgebreid worden naar een 2x12 melkstal. Aan de voorzijde van de stal bevindt zich een geïsoleerd kantoor en melklokaal, uitgerust met een DeLaval Melktank van 9.000 liter.
  

JONGVEESTALLEN:

Op het erf zijn twee jongveestallen aanwezig. Eén jongveestal (bouwjaar 1997) staat in verbinding met de ligboxenstal en heeft een afmeting van ca. 27 m x 16,5 m. In deze stal bevinden zich 4 strohokken en een afkalfhok. De stal is opgetrokken vanuit gemetselde gevels en damwand. Er is een kelder aanwezig met een mestopslagcapaciteit van 40 m3. Capaciteit: ca. 18 stuks jongvee.

De tweede jongveestal is van bouwjaar ± 1992, heeft een afmeting van 13 m x 20 m en biedt plaats aan ca. 30 stuks jongvee in een 2+1 indeling. Het geheel is onderkelderd met een totale mestopslagcapaciteit van 450 m3. De stal heeft gevels van damwand / prefab betonelementen met steenmotief en is bedekt met asbestvrije golfplaten.

WERKTUIGENBERGING:

De werktuigenberging (bouwjaar 1985) heeft een afmeting van ca. 18 m x 10 m, heeft een constructie van stalen spanten en is bedekt met asbesthoudende golfplaten.

WOONHUIS:

Het woonhuis (500 m3) is van bouwjaar 1980 en door de jaren heen gemoderniseerd. Opgetrokken vanuit gemetselde spouwmuren, hardhouten kozijnen, dubbel glas, en geïsoleerde dakplaten. Betonnen vloeren op de begane grond, houten vloeren op de verdieping. Het geheel wordt verwarmd door middel van een CV (2010). Indeling: bijkeuken, ruime woonkamer met open keuken (2012), hal, kantoor, toilet. Garage met opslagzolder. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers, badkamer, douche, toilet, badkamer met bad, douche. 2e verdieping: vliering.

DIVERSEN:

-Kuilplaat 50 m x 9 m
-Mestbassin

FOSFAATRECHTEN EN BETALINGSRECHTEN:

Fosfaat: 3.853 netto kg fosfaat

Betalingsrechten: Er zijn 40 betalingsrechten aanwezig.

 

VRAAGPRIJS:

Op aanvraag 

BTW:

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting.

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Maarten Otten
Maarten Otten Makelaar / Register-taxateur
Arend Otten Agro B.V.