Home » Landelijk wonen » Jannum

Woonboerderij Jannum

€ 465.000

Download brochure Contact opnemen Iedyk 16
9107 GD Jannum

Gedetailleerde beschrijving

Op zoek naar rust en ruimte? In het landelijke gebied van Jannum staat deze vrij gelegen  woonboerderij met een agrarische bestemming met 1.100 m2 aan bijgebouwen op een perceel van maar liefst 11.758 m2.

Jannum is een klein dorp op circa 10 minuten van de gezellige stad Dokkum.

Indeling woonhuis: entree met meterkast en toilet en open trap naar verdieping, hal met werkhoek, woonkamer met vaste kasten, keukenkamer met keukenopstelling, bijkeuken, badkamer, toegang naar bedrijfsgedeelte.

Overloop, 4 slaapkamers waarvan 2 met vaste kasten en 1 met wastafel, douche, bergzolder met CV-ketel.

Het woongedeelte is opgebouwd uit steens muren met HSB voorzetwanden. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton. De verdiepingsvloer is van hout. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en dakpannen. De woning is nagenoeg geheel voorzien van isolerende beglazing en wordt verwarmd middels centrale verwarming.

Het bedrijfsgedeelte is opgebouwd uit steens muren. Het dak is gedekt met deels asbesthoudende golfplaten. De vloer is deels van beton en deels roostervloeren. De schuur is momenteel in gebruik als opslagruimte en de zolder is van hout.

De ex-ligboxenstal is opgebouwd uit wanden waarvan de onderste helft bestaat uit een stenen spouwmuur en de bovenste helft uit nieuwe damwandprofielplaten. De stal heeft een afmeting van ca. 26 x 36 meter en is gebouwd in 1978. De spanten zijn van staal. Het dak is gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen (recentelijk nieuw aangebracht en voorzien van 4 cm isolatie). De stal is voorzien van schuif- en overheaddeuren. De inrichting is niet meer aanwezig.

De ex-jongveestal heeft een afmeting van ca. 8,80 x 13,60 meter en is gebouwd in 1974/75. De stal heeft stalen spanten en het dak is voorzien van damwandprofielplaten (recentelijk nieuw aangebracht en voorzien van 4 cm isolatie). De inrichting is niet meer aanwezig.

Rond 1900 is er een garage gebouwd met een afmeting van ca. 5,50 x 10,50 meter. De garage is opgetrokken uit steens muren, een betonvloer en deels een roostervloer en asbesthoudende golfplaten.  

Er is een carport aanwezig van hardhout met een stalen dak.

Ex-melkstal met tankruimte, kantoor en toilet. Gebouwd in spouwmuur en heeft een afmeting van 10 x 13,60 meter. Recentelijk nieuw dak aangebracht voorzien van 4 cm isolatie. De inrichting is niet meer aanwezig.

Er is een ronde, betonnen mestsilo aanwezig met een inhoud van 2.200 m3. De silo wordt verhuurd voor € 10.000,= per jaar (nieuw huurcontract loopt van oktober 2020 t/m oktober 2021).


Voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met Maarten Otten op 06-55946301.

Arend Otten Agro B.V.