Home » Landelijk wonen » Diphoorn

Woonboerderij met diverse opstallen Diphoorn

Prijs op aanvraag

Download brochure Contact opnemen Diphoorn 1
7842 TA Diphoorn

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN:
Unieke locatie aan de rand van Diphoorn, nabij Sleen. Een prachtig gelegen boerderij met weids uitzicht over de Sleener es, in rustige omgeving gelegen op ca. 1 ha grond. Er is eventueel meer grond bij te koop. Het geheel is vroeger in gebruik geweest als melkveebedrijf. De ligboxenstal is nog in tact en de overige bedrijfsgebouwen worden nu gedeeltelijk gebruikt als paardenstalling. De bedrijfsgebouwen zijn voor meerdere doeleinden geschikt (o.a. caravanstalling).

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente Sectie   Nummer    Grootte
Sleen         R          511 ged.    ± 0.67.00 ha
Sleen         R          986 ged.     ± 0.33.00 ha
                             Totaal groot  ± 1.00.00 ha

BESTEMMINGSPLAN:
Agrarisch

VERGUNNING:
Er is een geldige milieuvergunning afgegeven voor het houden van:
130 stuks jongvee < 2 jaar
20 paarden


OMSCHRIJVING WOONHUIS MET DEELRUIMTE:
De boerderij is van 1840 en nadien meerdere keren verbouwd, waarbij in 2006 de laatste grote verbouwing/renovatie van het woonhuis is geweest. Toen zijn de gevels aan de binnenzijde gerenoveerd en zijn uitgevoerd in spouwmuur en is er thermopane beglazing en centrale verwarming aangebracht. De vloeren zijn uitgevoerd in hout, zowel op de begane grond als op de verdieping. Het geheel is met riet gedekt en verkeert in goede staat van onderhoud. 

Indeling woonhuis:
Begane grond: entree – hal – bijkeuken – badkamer – toilet – woonkeuken – kelder met kelderkast – slaapkamer – toilet – woonkamer met prachtig uitzicht op de Sleener es en landerijen. De woonkamer is voorzien van gashaard met schouw.
Verdieping:  overloop – 3 slaapkamers (enkel glas)
Deelruimte: opgetrokken uit steens muren met houten gebinten en riet gedekt. Deze ruimte is in gebruik als berging en hier bevindt zich ook de zadelkamer (cv).

Het geheel is aangesloten op riolering en kabel.
Naast de boerderij staat een schuur in gebruik als berging. Voor- en zijgevel zijn voorzien van
aangebonden vlechtwerk van riet.

OMSCHRIJVING VOORMALIGE LIGBOXENSTAL:
Afmeting: 30,4 m x 24,4 m
Bouwjaar: 1979
Het geheel is gebouwd in spouwmuur met damwand in de topgevels aan de voorkant, achterkant van hout. De constructie bestaat uit gelijmde houten spanten met asbest golfplaten dakbedekking, geïsoleerd met dupanel. De stal heeft roostervloeren met mestkelders ( ± 1.60 m diep) en er staan nog 47 ligboxen in achter de bestaande melkstal. Voor het overige is de stal in gebruik als berging. De melkstal is nog aanwezig (2 x 6 stands) met een melktanklokaal.

OMSCHRIJVING RIJHAL:
De rijhal is van bouwjaar 2002 en heeft een afmeting van 20 m x 40 m. Het geheel is gebouwd van stalen spanten met damwand wanden en asbestvrije golfplaten. Voorin de rijhal is een kantine. Ook is er een eigen bron met hydrofoorpomp voor het besproeien van de rijhal en drinkwater voor paarden.

OMSCHRIJVING  PAARDENSTALLING:
Tegen de voorkant van de rijhal is de schuur voor de paardenstalling gebouwd. Deze heeft een afmeting van 16 m x 19,2 m en is van bouwjaar 1990. Deze stal is gebouwd van stalen spanten en damwand gevels met als dakbedekking asbest golfplaten. In deze stal staan 8 paardenboxen en er is nog ruimte voor uitbreiding. Naast deze stal is nog extra ruimte gebouwd (10 m x 2,5 m) voor paardenstalling.

VRAAGPRIJS:
Op aanvraag 

 

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Arend Otten
Arend Otten Makelaar / Taxateur
Arend Otten Agro B.V.