Vleeskalverenbedrijf Nijelamer

Download brochure Contact opnemen Hoofdweg 36
8487 GL Nijelamer

Gedetailleerde beschrijving

ALGEMEEN:

Dit vleeskalverenbedrijf is prachtig vrij gelegen in het landelijke gebied van Nijelamer, op slechts 5 autominuten van alle voorzieningen van Wolvega. Het onroerend goed bestaat uit een uitstekend onderhouden woonhuis, een vleeskalverenstal met een capaciteit van 450 vleeskalveren en omliggende landbouwgrond. Het geheel is gelegen op 1.14.40 ha grond. Het bouwblok is in totaal groot 1.50 ha en biedt hiermee mogelijkheden voor uitbreiding binnen IV (intensieve veehouderij).

BESTEMMINGSPLAN:

Het bedrijf is gelegen binnen de Beheersverordening agrarische percelen Buitengebied Weststellingwerf. De bestemming is agrarisch. In 2018 is het bestemmingsplan gewijzigd waardoor het bouwblok vergroot is naar 1.50 ha en het planologisch gezien mogelijk is om uit te breiden met het aantal stuks vee.

VERGUNNINGEN:

Er is een milieuvergunning en NB vergunning aanwezig voor het houden van 450 vleeskalveren.
Deze vergunningen zijn op te vragen via ons kantoor.

OMSCHRIJVING KALVERENSTAL:

Bouwjaar: 1970 / 1976
Afmeting: 75 m x 16 m
Capaciteit: 450 vleeskalveren
Indeling: Breedte-opstelling met 4 afdelingen van 40 stuks vleeskalveren (1,8 m2), 4 afdelingen van 48 stuks vleeskalveren (1,5 m2). Aan de voorzijde bevindt zich een opfokafdeling voor 98 stuks vleeskalveren.                                                                                                     
Vloeren: beton
Gevels: hout / tussenwanden van asbestcementplaten
Constructie: houten spanten
Dak: asbesthoudende golfplaten geïsoleerd met dupanel en tempex
Ventilatie: natuurlijke ventilatie via voerpadventilatie
Verwarming:CV       

Voervoorziening: automatische voedering door middel van slangen
Toelichting: De voorzijde van de stal is gebouwd in 1970, het achterste gedeelte met 4 afdelingen in 1976. Achter de opfokafdeling bevindt zich een kantoor, CV ruimte en voerkeuken welke uitgerust is met een menger (700 liter), buffermenger (1.200 liter), en Welvaarts voercomputer. Er bevinden zich twee melkpoedersilo’s en twee krachtvoersilo’s. De stal is SKV waardig. Mestopslag vindt plaats onder de verhoogde roosters en wordt getransporteerd naar een mestsilo. Totale mestopslagcapaciteit 610 m3.      

WOONHUIS:

Royaal, goed onderhouden woonhuis (bouwjaar ca. 1971) met alle voorzieningen op de begane grond. Het woonhuis is opgetrokken vanuit gemetselde spouwmuren, hardhouten kozijnen met thermopane beglazing. Indeling: bijkeuken, woonkeuken, hal, toilet, slaapkamer, badkamer, douche. Verdieping: opslagzolder.       

DIVERSEN:

-aardgas
-water
-elektra
-erfverharding door middel van beton

VRAAGPRIJS:

Op aanvraag       

BTW:

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d van de Wet op de Omzetbelasting.

                                                                                                                 

Makelaar

Voor meer informatie over dit object kunt u contact opnemen met:

avatar Maarten Otten
Maarten Otten Makelaar / Register-taxateur
Arend Otten Agro B.V.